Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kluci U10 odehráli turnaj v Praze na Zahradním Městě

27.09.2022 | David Březina

Dne 25.9. se odehrál turnaj našich nejmladších chlapců kategorie U10. A to V Praze na Zahradním Městě, který pořádal místní team Wizards.

Na turnaj jsme vyrazili vlakem, o zábavu tak nebylo nouze už od prvních minut naší cesty. Naši hráči složeni z nováčků a třech zkušených hráčů se směle postavili proti domácím Wizards a mužstvu z Trutnova. 

První zápas proti místním Wizards se nesl v duchu nervozity a pro některé naše, ale i soupeřovi hráče, to byl vůbec první zápas v životě. Přesto po první čtvrtině jsme vedli 8:0. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili bojovně, ale neproměňovali jsme jasné pozice. Zápalem a chutí získat jsme míč přece do obroučky dostali. Po druhé čtvrtině jsme drželi vedení 16:2. Druhá polovina zápasu již byla zcela v naší režii a zahráli si i hráči kteří byli teprve dvakrát na tréninku a myslím že je to moc bavilo. A to je to hlavní. Nakonec jsme zvítězili 36:8. 

Nutno říci že soupeř byl složen ze samých začínajících hráčů. Přesto krásně bojovali. Rozdíl vidím hlavně v naší lepší technice, vedení míče a přehledu na hřišti, kde některé akce s přihrávkou do rychlého protiútoku byli jak z “ligové soutěže“. 

Druhý zápas proti Trutnovu už byl jiný šálek kávy. Soupeř byl vysoký a hráči byli mohutní a silní. Tento dojem narušovali jen čtyři dívky v jejich mužstvu. 

Zápas začal velmi bojovně s neproměněnými šancemi na obou stranách. Přesto bylo vidět že hráči soupeře jsou také začínající basketbalisté a hra byla dlouho vyrovnaná. Nakonec se nám podařilo vsítit několik krásných košů po přihrávkách z křídel. Po první čtvrtině jsme vedli 8:2. Druhá čtvrtina byla jasně v naší režii, kluci i holky se rozehráli a dokázali jsme dát hodně košů po útočných doskocích. Nemyslím, že jsme byli o tolik bojovnější, ale naši hráči stáli prostě tam kde se míč odrazil, měli jsme tak dost štěstí. To se ale počítá, výběr místa je důležitý. 

V podobném duchu probíhala i třetí čtvrtina kde skórovali snad všichni hráči a vítězství se zdálo na dosah. Po třetí třetině jsme vedli vysoko 36:4. Do čtvrté čtvrtiny jsme nastoupili s pocitem jasně to dáme, ale opak byl pravdou. Od poloviny čtvrtiny jsme přestali běhat, skákat a střílet. Všechno bylo naopak, než v předešlém průběhu třech čtvrtin. Největší problém nám dělal jeden z hráčů soupeře, který vynikal rychlostí a jistým zakončením. Přesto jsme náskok udrželi a vyhráli. Naši hráči byli již zřejmě unaveni a překvapení že hrajeme dva zápasy, tak koncentrace nevydržela až do konce. Konečné skóre 42:18. 

Nakonec dostali všichni hráči medaile a malou sladkost za odměnu. Jsem moc rád že si zahráli všichni hráči a zkusili zápasové tempo a někteří se opravdu moc zlepšili a myslím že jsme odjížděli domů spokojení.

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS