Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Víkend starších minižákyň U13 proti družstvům z Polabí bez překvapení

16.01.2023 | Roman Beneš

O minulém víkendu čekaly starší minižákyně na domácí palubovce utkání se soupeři z Polabské nížiny, a to Poděbradami a Sadskou.  

Lehčí utkání proti družstvu z Poděbrad nás čekal v sobotu. Zápas jsme nezačali zcela přesvědčivě, pustili soupeřky do vedení 2:7 a čtvrtinu prohráli stavem 12:15. Dalších 6 minut jsme však nedovolili poděbradským skórovat a zlepšenou kolektivní hrou sypaly jeden koš za druhým, zatímco soupeř byl úspěšný pouze jedenkrát. A tak bylo v polovině zápasu za stavu 36:17 jasné,  kdo je na domácím hřišti „králem“ (královnou). Třetí čtvrtka byla nejvíce vyrovnaná a vyhráli jsme jí pouze 9:7, kdežto ta poslední byla opět naším střeleckým koncertem. V kombinaci s kvalitní obranou jsme zaslouženě vyhráli i poslední čtvrtku 20:1 a zápas celkově 65:25. V tomto zápase se na naší straně nejvíce prosadily dívky z nižší kategorie U12G, dvouciferným skóre shodně 13ti body Amálka Slánská s Eliškou Dolejší.

BC Benešov – Basket Poděbrady 65:25 (12:15; 36:17; 45:24)
Dolejší a Slánská 13, Kuldová 9, Hovorková M. 8, Hovorková E. a Urbanová 7, Zdražilová 4, Štětinová 2, Křupková 2, Berková, Blechová, Jurková, Nováková, Šefčíková

V neděli v nekompletní sestavě bez Viki Červenkové a Elišky Dolejší  proti jasně vedoucímu týmu krajského přeboru s 11ti výhrami a dosud bez prohry družstvu ŠBK Sadská jsme mohli jen překvapit. To se ale dělo jen do 7.minuty první čtvrtiny, kdy jsem do stavu 7:7 dokázali držet se soupeřkami krok. Pak už jsme bohužel tahali za kratší konec, přestože naše bojovnost neupadala. Přes tvrdou a již odstupovanou obranu Vos ze Sadské, jsme si velmi složitě vytvářeli šance na zakončení a těžké střely často končily mimo koš. Zatímco soupeř pravidelně navyšoval skóre a využíval již nacvičené signály a trochu diskutabilní zakázané neaktivní clonění, patřící s odstupovanou obranou spíše do vyšších mládežnických kategorií. Přesto je nutné děvčata pochválit, že zápas nevzdaly a bojovaly o každý míč až do konečného hvizdu rozhodčích. Také jsme udrželi soupeřky pod 60ti bodovou hranicí, což se letos podařilo jen málokterému týmu v soutěži a jejich nejlepší hráčce jsme v druhém poločase nedovolili dát ani jeden bod Pochvalu si za to zaslouží zejména Sára Blechová a také Eliška Hovorková. Bohužel ale pouhých 20 vstřelených bodů na naší straně je opravdu velmi málo a nedá se s tím pomýšlet ani vzdáleně na vítězství. Jsme však rádi za další zkušenosti, které jsme mohli s tak silným soupeřem posbírat a vidíme v takovýchto zápasech, kde máme ještě rezervy, kterým je třeba se v tréninku věnovat. Soupeřkám gratulujeme k velmi kvalitnímu výkonu. 

BC Benešov – ŠBK Parker-Hannifin Sadská 20:59 (9:15; 12:33; 16:51)
Kuldová 5, Mrvová a Výborná 4, Berková, Hovorková M., Urbanová 2, Zdražilová 1, Blechová, Hovorková E., Jurková, Křupková, Lazárková, Slánská, Šefčíková

Další zápas hrajeme výjimečně za týden v pondělí 23.1., a to odložené utkání kvalifikace o NF proti družstvu ze Slaného. Přijďte nás podpořit.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS