Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Druhé místo přivezli nejmladší minižáci U11 z turnaje v Borotíně

23.01.2023 | Tomáš Filip

Nejmladší minižáci U11 vyrazili v neděli na turnaj do nedalekého Borotína. Čekali nás tam celkem tři soupeři. Domácí BK Borotín, BK Sojky Pelhřimov a Sokol Vyšehrad.

První zápas byl se Vyšehradem, se kterým jsme doposud neměli možnost poměřit síly. Už od prvních minut bylo zřejmé , že jsme lepší tým. Dařilo se nám úspěšně bránit a nepouštět soupeře do větších šancí. Začali jsme soupeře bránit až od poloviny hřiště aby si mohl nacvičit kombinaci, kterou jsme mu díky důslednému bránění na začátku nedovolovali. Nám se v útoku dařilo na výbornou a tak v půlce zápasu bylo skóre 32:0 pro Benešov. Zápas jsme kontrolovali a díky velkému náskoku se nám začala objevovat nesoustředěnost a nedůraz v soubojích. Soupeř nedokázal naše chyby trestat a tak jsme zápas celkem poklidně vyhráli 64:4.

Druhý zápas byl s domácím Borotínem. Tohoto soupeře jsme se obávali, protože nás už v loňské sezóně dokázal porazit . Borotín začal aktivně a zaskočil nás bojovností a důrazem, na který jsme do poloviny utkání nedokázali najít recept. Naší snahu sráželi na kolena zákroky na hraně pravidel a hra do těla, kterou soupeř rozhodil naši hru. Do druhé části jsme nastoupili za stavu 37:8 pro domácí. V druhé půlce jsme přidali na důrazu i my a bylo vidět, že i soupeř dělá chyby když je pod tlakem. Bohužel se nám nedařilo vybojované míče dostat vždy až do koše a provést tak obrat v zápase. Bojovnost a důsledná obrana nesla své ovoce a tak jsme v druhé půlce zápasu inkasovali jen 11 bodů. Musíme začít důsledně bránit a bojovat hned od začátku zápasu a pokud se nám toto podaří splnit, můžeme Borotínu porážku oplatit. Druhou polovinu zápasu jsme vyhráli o 3 body, což ukazuje že dokážeme být rovnocenným soupeřem i silným týmům. Bohužel v celkovém součtu jsme zápas prohráli 48:22.

V posledním utkání jsme narazili na Sojky z Pelhřimova. Naladění z předchozího těžkého zápasu jsme nenechali nic náhodě a od začátku jsme diktovali tempo hry. Vzhledem k naší převaze jsme opět přistoupili k obraně od poloviny hřiště a nechali více hrát nováčky aby sbírali cenné zkušenosti. Po polovině zápasu jsme bezpečně vedli 36:10. Druhá polovina se nesla ve stejném duchu a tak naše konečné vítězství v poměru 68:22 potvrdilo předvedený výkon v tomto zápase.

V turnaji jsme obsadili pěkné druhé místo za domácím týmem z Borotína. Chtěl bych poděkovat hráčům za předvedenou bojovnost a snahu i za nepříznivého stavu. Dále bych vyzdvihl, že se nám zlepšila úspěšnost trestných hodů, která nás trápila v předchozích utkáních. Pochvalu zaslouží i fanklub, který povzbuzoval kluky v jejich snaze, hlavně v zápase proti Borotínu, kdy si kluci šáhli na dno svých sil. 

Na závěr bych pozval všechny fanoušky na další zápas na domácí palubovku a to 28.1.2023 kdy přivítáme TJ AŠ Mladá Boleslav od 14:00.

 
Aktuální články
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13

V sobotu 13.4.vyrazili kluci U13 do Nymburku na turnaj o pohár Středočeské oblasti Final 4.Čekali nás dva důležité zápasy, které jsou...

 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Starší minižákyně U13 na turnaji ve Francii
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS