Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

"Final Four" mladších minižákyň U12 jako na houpačce

24.04.2023 | Roman Beneš

Jako vedoucí tým skupiny A Krajského přeboru mladších minižákyň U12G středočeského kraje jsme se zhostili pořadatelství finálového turnaje čtyřech nejlepších týmů, tvz. Final Four.

Na domácí palubovce jsme tedy přivítali vítěze skupiny B Studánku Pardubice (tým pravidelně hrající mimo svůj kraj, kde není dostatek dívčích týmů), Sokol Kladno (našeho tradičního soupeře, který kontumačně postoupil z 3.místa přes Sadskou na 2.místě skupiny B) a Pastelku Mladou Boleslav (která také z 3.místa své skupiny B postoupila přes druhé Slaný, ale sportovním způsobem).

Úvodní zápas jsme zahajovali proti Kladnu a celý turnaj, kde se objevili tři účastníci nadcházejícího Národního finále U12G, jsme pojali jako přípravu na tento vrchol sezony.
Ještě do poločasu jsme měli zápas plně pod kontrolou a vedli o 9 bodů. Následovalo ale několik nedaných košů a nepřesností v driblinku, které soupeř trestal a jak je u něj obvyklé, hned se začal rvát o šanci, kterou jsme jim nabídli a skóre ve třetí čtvrtce srovnal. Bohužel se nám nepřesnosti lepily na ruce i v závěrečné části, nikdo v tu chvíli nechtěl vzít zodpovědnost do svých rukou. Přestože jsme nakopnuté soupeřky ještě stihli dorovnat, opět jsme si za nerozhodného stavu nepohlídali míč a soupeři jsme tak věnovali 2 bodové vítězství.

Následoval jednoznačný zápas, předem očekávaného vítěze turnaje Studánky Pardubice s Pastelkou Mladá Boleslav 69:9 a také nažhavené Kladno si hravě poradilo s Pastelkou MB 45:22.

Čekal nás nejtěžší zápas turnaje proti loňským finalistkám NF z Pardubic, které jsme však dokázali na zářiovém turnaji u Tygrů Praha porazit, nicméně bez obou hlavních opor, na kterých je jejich hra založena. Do týmu ale zpracovali během sezony další šikovné hráčky a nebylo tedy předem jasné, jak se s tím dokážeme popasovat.
Naše holky předvedly zcela jednoznačně nejlepší zápas turnaje a především po úvodní čtvrtině končící stavem 9:9 bylo jasné, že nedáme favoritkám z města perníku a koní nic zadarmo. Precizně si s jejich nejlepší hráčkou Amelií Ciprovou poradila Eliška Dolejší, později vyhlášená nejlepší obránkyní turnaje. Tuto pardubickou lídryni a jednu z nejlepších hráček v republice doslova vymazala a dovedla bohužel až k slzám, jelikož není zvyklá dávat pouhé 2 koše za zápas. Nicméně se ale prosazovaly i jiné hráčky a náš zápas i přes náš stupňující se tlak skončil prohrou 26:38. Pokud bychom takto hráli na NF, bylo by to skvělé a holky si zasloužily pochvaly trenérů a potlesk diváků.

Souboj Kladna s Pardubicemi tak vyrovnaný nebyl a skončil 20:40 (po první čtvrtině 0:13), takže naše porážka s Kladnem mrzí o to víc.

Poslední náš zápas s Pastelkou měl být jednoznačný, ale bohužel jsme tak trochu začali tam, kde jsme končili úvodní zápas proti Kladnu. Plno chybných přihrávek, ukopnutých míčů a ztrát nám nedovolilo si zápas v klidu užít. Přesto jsme brali vítězství o 7 bodů a tím i 3.místo v tomto turnaji, který nerozhoduje o Přebornicích kraje, kterým se i tak staly naše dívky, díky vítezství v kvalifikaci o NF.
BC Benešov – Pastelka Mladá Boleslav 36:29

Konečné pořadí:
1. Studánka Pardubice
2. Sokol Kladno
3. BC Benešov
4. Pastelka Mladá Boleslav

Nutno ještě dodat, že naše sestava byla v každém zápase jiná a dokázali jsme prostřídat celkem 18 hráček a tím opět nasbírat plno herních zkušeností.

Nyní už nás čekají Národní finále (MČR) dívek U11, 12 a 13, na která se moc těšíme a také Final 4 kategorie U13G.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS