Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Starší minižáci U13 zakončili sezonu na Final Four v Brandýse

04.05.2023 | Michal

Poslední dubnovou sobotu odehráli starší minižáci U13 finálový turnaj SČ kraje, který se konal v Brandýse. Už vítězství ve čtvrtfinále nad vítězem druhé skupiny Mladou Boleslaví a postup mezi nejlepší 4 mužstva byly pro nás odměnou za těžkou sezónou, kdy jsme byli s nově tvořeným mužstvem přiřazeni do těžké skupiny k Brandýsu, Nymburku a Kolínu a prošli si tak řadou porážek a prvního vítězství se dočkali až v lednu nad Poděbrady, které nás zároveň posunulo právě do zmíněného čtvrtfinále. Současně nás tyto těžké soutěžní zápasy, i zápasy nadregionálních turnajů a přátelské turnaje doma a v Pelhřimově, posouvaly výkonnostně dále až do Final4.

Z turnaje se odhlásil jeden z favoritů Kolín, na jeho místo byl doplněn Mladou Boleslaví. V semifinále jsme narazili na mužstvo Nymburka, se kterým jsme v sezóně 4x prohráli, ale v soutěžních zápasech těsně o 3 resp. 8 bodů. Očekávali jsme tak vyrovnané utkání. Nám ale den před utkáním zhoršily vyhlídky dvě absence A.Nácovského a Š.Šulce, který se s prstem v dlaze měl přijet alespoň „podívat“.

Samotné utkání chtěl soupeř rozhodnout již v 1.čtvrtině, do které nasadil oba své klíčové hráče, což se naštěstí neukázalo jako dobrá varianta. Naši kluci výbornou obranou a nejlepším útočným výkonem v sezóně Šimona Klímy, dokázali udržet soupeře na 2 bodech. V následující čtvrtině jsme šli i chvilku do vedení, které jsme zase ztratili, v závěru poločasu neproměnili 4 trestné hody v řadě a do poločasu tak šli s 3-bodovou ztrátou. O poločasu jsme se v očekávání změn v soupeřových „pětkách“ domluvili, že se Š.Šulc převlékne a bude v případě potřeby i s hendikepem na závěr utkání k dispozici. Soupeř opravdu své nejlepší hráče rozdělil do zbývajících 2 čtvrtin. Ve 3.čtvrtině jsme se zase brzy dostali do vedení, aby nám zase soupeř 2 tříbodovými střelami a našimi neproměněnými šancemi z pod koše odskočil před závěrečnou čtvrtinou zpět na 3 body. Do závěrečné části jsme vstoupili jedním košem a na posledních 6 minut zasáhl do hry i Š.Šulc, od kterého jsme si slibovali, že svou rychlostí pomůže hlavně v obraně a snad i přes handicap také v útoku. Kluci na něj chvilku až moc začali spoléhat a soupeř nám utekl 2 min před koncem na 6 bodů, abychom se 2 koši zase dotáhli na dostřel. Necelou minutu před koncem jsme ale prohrávali o 4 body a nevypadalo to s námi dobře. 30 vteřin jsme korigovali na rozdíl 2 bodů, soupeř neproměnil 2 trestné hody a dal nám další šanci, kterou jsme ale 2 zkaženými výhozy z autu pod útočným košem nevyužili. V samotném závěru jsme ještě získali míč a nájezdem zkusili poslat zápas do prodloužení, což se nepovedlo a odražený míč doputoval na hranici tříbodové střely k volnému „Mikimu“, který to v poslední vteřině zvedl a míč k překvapení Nymburku a k našemu štěstí a radosti s klaksonem proletěl obroučkou. Stav otočen na 45:44 a postup do finále. Velká radost a velký zážitek z dramatické koncovky pro všechny z nás.
K zápasu a ke klukům jen samé pochvaly. Z naší strany, co do bojovnosti, obranné činnosti, týmového pojetí a basketbalové vyspělosti nejlepší zápas sezóny. Celkově mělo utkání oboustranně velkou kvalitu a i rozhodčí ho zvládli na výbornou.
 
BC Benešov – BA Nymburk  45:44 (10:12, 20:23, 32:35)
 
Finálový soupeřem nám byl domácí Brandýs, který v semifinále jasně porazil Mladou Boleslav. Samotný zápas byl v režii domácích, kteří celý zápas vyvíjeli na naše hráče tlak, čímž naše hra i pod celodenní únavou vypadla z konceptu. Kluci už se nedrželi svých postů a tím pádem celková souhra vázla a zápas byl více o individuálních činnostech než týmové hře. O poločase jsme se pokusili ještě naši hru oživit, kluci vylepšili obranu a i pár hezkých akcích se povedlo. Celkově jsme ale již jen zamezili většímu narůstání náskoku Brandýsa. Z našich hráčů bych vyzdvihl J.Fialu, který nejen úspěšně bránil nejlepšího hráče soupeře, ale i přispíval body.
 
BK Brandýs n.L. – BC Benešov  76:22 (23:4, 47:10, 66:14)

Celkové 2.místo v kraji (objektivně a sportovně v případě účasti Kolína 3.místo) je na konci sezóny krásné umístění a před všemi kluky a hlavně těmi co hrají svou první sezónu, což je polovina mužstva, klobouk nebo čepici dolů????. Všichni se hodně herně posunuli. Pro trenéry je měřítkem nějaký posun v sezóně, které každé mužstvo musí mít. A právě za tento posun vzhledem k posunu ostatních nejlepších mužstev kraje, které trénují nepoměrně více a hrají ještě více zápasů jinde (např. mužstvo Brandýsa hrálo i ligu žáků U14 a turnaje středoevropské ligy), jsem rád, protože ten rozdíl zůstává stejný nebo je i malinko menší jako na začátku sezóny, a to znamená, že jdeme min.stejně rychlými kroky, jako ti nejlepší. Pak už jen záleží, kdy se narazí do stropu????. Tak ať kluci pokračují a vydrží co nejdéle⛹️‍♂️????.

 
Aktuální články
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly

Poslední zápas Nadstavby A středočeského krajského přeboru odehrály v odloženém čtvrtečním utkání starší minižákyně proti...

 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle

Ženy A přešly v 1.kole play-off 2.ligy celkem lehce přes TJ Lokomotivu Liberec. 

 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse

V neděli 14.4. se mladší minižákyně představily v Brandýse v dalších dvou utkáních krajského přeboru.

 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Starší minižákyně U13 na turnaji ve Francii
 
Starší minižáci U13 postupují na turnaj Final 4 ze 3.místa
 
Kadetky U17 si připsaly v lize pohodové výhry
 
Turnaj Šmoulinky hráli v neděli naši minižáci opět na gymplu
 
Po velikonočním turnaji byli mladší žáci U14 v lize úspěšní
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS