Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nejmladší minižákyně U11 vybojovaly na Mistrovství ČR v Ostravě čtvrté místo

04.05.2023 | Adam Slánský

Ve čtvrtek 27.4.2023 vyrazily naše nejmladší minižákyně U11 na Mistrovství ČR do Ostravy. Cesta nám v Pendolinu rychle utekla a než jsme se nadáli, tak už jsme v pátek v poledne nastupovali proti domácím SBŠ Ostrava.

Soupeř do utkání vstoupil velmi aktivně, až jsme chvílemi nevěděli, kde nám hlava stojí. Stav byl po první čtvrtině 22:7 v náš neprospěch a málo kdo by si na nás vsadil. Ve druhé čtvrtině jsme se však do utkání vrátili a v této čtvrtině zaznamenali prvních sedm košů. V poločase to tedy bylo již jen přijatelných 32:28 pro domácí. Celý druhý poločas se pak skóre přelévalo ze strany na stranu a nakonec jsme to byli mi, kdo v heroickém závěru strhli výhru na svoji stranu a to v poměru 60:56. 

Jako druhý soupeř ve skupině nás v pátek odpoledne čekal tým BK Mohelnice, kdy se nám podařilo rozvrhnout herní vytížení mezi všechny hráčky nominované k utkání a i tak po zásluze zvítězit 69:42. Výhra ve skupině A se ukázala jako klíčová pro ambici našeho týmu postoupit do semifinále turnaje.

V sobotním dopoledním utkání jsme totiž nastoupili proti druhému týmu skupiny C a to BK Strakonice. Tým ze Strakonic nám celou první čtvrtinu dělal velké problémy a to především rychlostí svých hráček, ale postupem času jsme soupeře přetlačili zkušeností našich hráček hrajících i v U12 a nakonec zvítězili vyšším rozdílem 86:37. 

V sobotním podvečerním semifinále nás pak čekal tým Vlčata Žďár. Velmi kvalitní soupeř a pozdější vítěz turnaje, který měl v každé pětce hráčku, která by se neztratila ani v kategorii U13, nás dostal pod velký tlak, kdy jsme se dopouštěli častých ztrát. Pozitivní na utkání byla skutečnost, že i když již o poločase bylo o utkání rozhodnuto, tak se naše hráčky nevzdaly a dokázaly stlačit rozdíl skóre pod -30, tedy na konečných 49:61 v náš neprospěch.

V neděli nás tak čekalo utkání o 3. místo a nečekal nás nikdo jiný než naše nedávné soupeřky z Nadregionálního turnaje, tým HB Basket Praha. Vzhledem ke skutečnosti, že jsme se soupeřem v nedávné době prohráli o 15 a podruhé o více než 20 bodů, zkusili jsme soupeře zaskočit změnami v nasazení hráček. Z počátku to vypadalo, že by taktika mohla být úspěšná, kdy jsme například po první čtvrtině vedli 9:1. Ovšem druhá pětka soupeře nás i tentokrát, tak jako v předešlých měření sil dostala pod velký tlak a v poločase jsem již tudíž vedli jen o koš. Od počátku druhého poločasu se soupeř dostal do mírného náskoku pár bodů, který jsme se po zbytek utkání snažili dohnat. Utkání vyvrcholilo ve čtvrté čtvrtině, kdy naše hráčky vydolovaly poslední zbytky sil a dokázaly minutu před koncem snížit na rozdíl jediného koše. To však již bylo z naší strany vše a do prodloužení jsme již utkání posunout nedokázali. Utkání tak skončilo vítězstvím týmu HB Praha 38:36 a naše družstvo se tak na turnaji umístilo na cenném čtvrtém místě.
 
Co říci na závěr? Od nás trenérů si naše družstvo vyslechlo velkou pochvalu a to za celý turnaj. Přestože je složeno jak ze zkušených hráček, které hrají důležitou roli i v kategorii U12, tak z několika hráček ročníku 2012, které basket nehrají ani rok, tak i z nadějných mladých hráček ročníku 2013, tak po celou dobu turnaje vystupovalo jako jeden tým a hráčky se mezi sebou podporovaly. Motto: „ Jedna za všechny, všechny za jednu“, se nezdálo být jen prázdnou frází. Až oschnou slzičky z prohraného utkání o 3. místo, tak věříme, že s odstupem času budou naše hráčky na turnaj vzpomínat jen v dobrém a nikdy na něj nezapomenou. Na své nedostatky se zaměříme a opět zabojujeme, abychom se této pěkné akce mohli zúčastnit i v příštím roce, to již v kategorii U12.
Obrovské díky patří naším rodičům, kteří nás po celou dobu turnaje podporovali nejen v hledišti, ale hlavně při přesunech po Ostravě, čímž našim hráčkám ušetřili spoustu sil. 

Velké poděkování a respekt patří i organizátorům MČR z Ostravy, kteří dokázali skvěle zvládnout čtyři velké basketbalové akce během jednoho víkendu. Kromě MČR U11 dívek a chlapců, tak i Festivaly minibasketbalu U11 dívek i chlapců.

V dresu BC Benešov U11G na turnaji nastoupily a čtvrté místo vybojovaly tyto hráčky: Eliška Jursíková(vybrána do nejlepší All stars pětky turnaje), Kateřina Zemanová, Eliška Rathouská, Ema Popová, Tereza Radochlibová, Kateřina Chobotká, Amélie Macková, Nela Vaněčková, Nikola Žajglová, Aneta Dašková, Jaroslava Bělunková, Anna Popelková, Jessica Vysoudilová, Aneta Tikovská, Nátalie Kleinová, Karolína Ivánková, Štěpánka Babková.

Kompletní výsledky najdete na oficiálním webu turnaje ZDE.

 
Aktuální články
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly

Poslední zápas Nadstavby A středočeského krajského přeboru odehrály v odloženém čtvrtečním utkání starší minižákyně proti...

 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle

Ženy A přešly v 1.kole play-off 2.ligy celkem lehce přes TJ Lokomotivu Liberec. 

 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse

V neděli 14.4. se mladší minižákyně představily v Brandýse v dalších dvou utkáních krajského přeboru.

 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Starší minižákyně U13 na turnaji ve Francii
 
Starší minižáci U13 postupují na turnaj Final 4 ze 3.místa
 
Kadetky U17 si připsaly v lize pohodové výhry
 
Turnaj Šmoulinky hráli v neděli naši minižáci opět na gymplu
 
Po velikonočním turnaji byli mladší žáci U14 v lize úspěšní
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS