Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Úspěšná kvalifikace znamená účast kadetek U17 v lize i příští sezonu

14.06.2022 | Jáchym Povolný

Naše kadetky úspěšně zvládly kvalifikaci o celostátní ligu a všichni basketbaloví fandové se tak mohou těšit na další ligové zápasy v Benešově!

 

Cesta kvalifikací vedla nejprve 21.-22.5. v 1.kole čtyřčlennou skupinou (USK Praha, Čelákovice, Louny), ve které se naše hráčky umístily na 3.místě. Ve 2.kole 4.-5.6. nás pak čekaly souboje s družstvem Litoměřic. Více v komentáři trenéra.

Jiří Mazur (hlavní trenér):

Po zhruba měsíční přípravě jsme vstoupili do 1.kola kvalifikačních bojů o celostátní ligu dívek U17 s nově složeným týmem.


BC Benešov – USK Praha B 39:71

V prvním sobotním utkání jsme narazili na budoucího vítěze skupiny, velmi silný tým USK Praha B, který byl tvořen hlavně hráčkami se zkušenostmi z extraligy. Naše kadetky nastoupili do zápasu s přehnaným respektem a soupeř si tak dokráčel k lehké a jisté výhře.


Tygřice Louny – BC Benešov  41:92

V dalším odpoledním utkání nás čekal tým Tygřic z Loun, v sezoně neporažený tým nadregionální ligy U15. Jak velký rozdíl je mezi NRL a celostátní ligou se ukázalo hned vzápětí, kdy jsme soupeře jednoznačně přehráli a zvítězili. Touto výhrou jsme si zajistili postup do druhého kola kvalifikace, byť nás ještě čekalo utkání s Čelákovicemi.


Pandy Čelákovice – BC Benešov  44:42

V nedělní utkání s čelákovickými Pandami se rozhodovalo již pouze o tom, z kterého místa půjdeme do druhého kola. Po velmi vyrovnané bitvě nás bohužel opět zradilo neproměňování jasných příležitostí a trestných hodů a soupeři jsme tak nakonec podlehli těsně o dva body a skončili na třetím místě naší skupiny.


Ve 2.kole nás čekalo dvojutkání s Litoměřicemi, které hrají s menším počtem hráček nepříjemnou zónovou obranu, na kterou jsme se snažili naše hráčky připravit.


BC Benešov – Slavoj BK Litoměřice  74:37

4.června v prvním utkání na domácí palubovce to byl v našem podání od první minuty skvělý týmový výkon a chci holky pochválit za to, jak dodržovaly stanovený plán hry, kdy využily každé příležitosti k rychlému protiútoku a velmi dobrou obrannou hrou soupeře k ničemu nepustily. Tentokrát nás zdobila i úspěšnost trestných hodů téměř 70 procent, dařila se nám i střelba ze střední a dlouhé vzdálenosti, což bylo proti zónové obraně soupeře  stěžejní. Toto vše nám dalo do odvety náskok 37 bodů.


Slavoj BK Litoměřice – BC Benešov 27:59

V neděli 5.června jsme sehráli odvetu v Litoměřicích. První čtvrtina nám vůbec nevyšla (1:8) a chvílemi to vypadalo, že si holky vrazily na výlet a nikoliv ke kvalifikačnímu utkání, hlavně po střelecké stránce. Podařilo se nám ale udržet holky nahoře, aby nezačaly panikařit a nesnažily se to zlomit za každou cenu. Od druhé poloviny utkání jsme již opět dominovaly a holky si sebevědomým výkonem došly i pro druhou výhru v sérii a zaslouženě si tak vybojovaly právo účasti v celostátní lize kadetek.


Závěrem chci říci, že mám ohromnou radost z týmového výkonu, kdy byla každá jedna hráčka od začátku utkání soustředěná a každá plnila své úkoly na palubovce. Věřím, že v nasazeném trendu a píli budeme pokračovat a budeme se posouvat stále dál. V silách týmu to určitě je a já se moc těším na to, co vše jsme schopni společnou prací dosáhnout.

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS