Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší minižákyně U12 ovládly nadregionální turnaj v Kralupech

24.01.2023 | Roman Beneš

Mladší minižákyně jely tentokrát změřit své síly na nadregionální turnaj do Kralup, který se za účasti tří družstev hrál systémem každý s každým. Na turnaji jsme se potkali také se Strakonicemi, naším soupeřem v základní skupině na Národním finále (NF) v loňském roce.

Jako přípravu na další část letošní kvalifikace o NF jsme oproti povoleným turnajovým pravidlům, s možností střídání kdykoliv kohokoliv, zvolili taktiku celorepublikových soutěžních pravidel, s omezenou možností střídání.
Vzhledem k předchozím jasným vítězstvím proti Kralupům v loňské sezoně a letos na zářiovém turnaji jsme si dost věřili na snadný zápas. O opaku nás ale přesvědčily hned první minuty a dívky z Kralup nám rozhodně nechtěly nechat nic zadarmo. Jejich zkušenost z letošní sezony v pražské soutěži se projevila velkou agresivitou a rychlostí, kterou nás po většinu zápasu celkem zaskočily a vyhrály první čtvrtku 6:2. 
Nutno také zmínit, že omezené střídání na naší straně prověřilo naší fyzičku a působilo nám celý první poločas velké problémy, než si naše holky zvykly na delší herní vytížení, oproti běžným zápasům středočeského krajského přeboru, hrajícím na 8x4min. Snad i fyzické vypětí tentokrát způsobilo nižší úspěšnost našich střeleckých pokusů a slibných nájezdů. Zároveň jsme ale dokázaly zapracovat dvě nové hráčky, kterým samozřejmě přejeme hodně basketbalové radosti a proměněných košů. Také nám tentokrát vypomohla z nejmladších minižákyň U11 Nikča Žajglová, která plnohodnotně zaskočila za naše marody.
V druhém poločase se již naše hra zlepšila a ve třetí čtvrtce jsme odskočili na slibné vedení o 7 bodů. Pak jsme ale určitou nekoncentrovaností při návratu do obrany nechali soupeřkám proměnit rychlé protiútoky v závěru třetí čtvrtky a zápas opět zdramatizovaly. Do závěrečné části jsme vstoupili s tenkým vedením pouhého jednoho koše. Přesto jsme ale drobný náskok udržely a zaslouženě vyhrály o 3 body.

BK Kralupy Junior - BC Benešov 31.34 (6:2, 14:13, 23:25)
Dolejší (TH 4/0), Mrvová 8 (TH 4/2), Zdražilová 6, Lazárková (TH 2/0) , Slánská, Výborná 4, Benešová, Jurková, Nováková, Peprníčková, Plachá, Skřívanová, Šefčíková (TH 2/0), Žajglová 


Proti Strakonicům jsme původně očekávali těžší zápas než proti Kralupům. Soupeř však nepřijel kompletní a také díky naší rozehranosti z prvního zápasu jsme od začátku drželi otěže zápasu pevně v našich rukou. Jestli soupeř mohl v prvním poločase ještě tajně doufat na zvrat v utkání, tak v tom druhém jsme přepli na vyšší rychlostní stupeň a dovolili strakonickým skórovat pouze 7mi body, zatímco my zaznamenali 25 bodů a zaslouženě mohli s několika rodiči oslavit vítězství v tomto miniturnaji.

BK Strakonice – BC Benešov 25:51 (8:13, 18:26, 20:36)
Dolejší 13 (TH 2/1), Výborná 10, Slánská 7 (TH 7/1), Lazárková 6, Nováková 4, Zdražilová 3 (TH 4/1), Jurková, Žajglová 2, Mrvová (TH 2/0), Benešová, Peprníčková, Plachá, Skřívanová, Šefčíková

Turnaj nám kromě jiného ukázal rozdíl ve fyzickém pojetí systému 8x4min. vs. 4x8min., na čemž musíme do dalších bojů o NF ještě zapracovat a také se musíme vrátit v tréninku k vyladění trestných hodů, jelikož 17% v součtu z obou utkání je zcela jistě za očekáváním (14/2 resp. 15/3). 
Jinak si dívky opět zaslouží respekt za bojovnost a nasazení v nelehkých utkáních a gratulaci za 1.místo v letošním prvním turnaji NRT.


 
Aktuální články
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly

Poslední zápas Nadstavby A středočeského krajského přeboru odehrály v odloženém čtvrtečním utkání starší minižákyně proti...

 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle

Ženy A přešly v 1.kole play-off 2.ligy celkem lehce přes TJ Lokomotivu Liberec. 

 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse

V neděli 14.4. se mladší minižákyně představily v Brandýse v dalších dvou utkáních krajského přeboru.

 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Starší minižákyně U13 na turnaji ve Francii
 
Starší minižáci U13 postupují na turnaj Final 4 ze 3.místa
 
Kadetky U17 si připsaly v lize pohodové výhry
 
Turnaj Šmoulinky hráli v neděli naši minižáci opět na gymplu
 
Po velikonočním turnaji byli mladší žáci U14 v lize úspěšní
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS