Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Turnaj o pohár starosty Města Bystřice vyšel opět na jedničku!

30.05.2023 | Roman Beneš / Ondra Zahradníček

O víkendu 26.-28.5. se konal již druhý ročník Basketbalového turnaje o pohár starosty Města Bystřice kategorie dívek U13, který pořádá Město Bystřice a Basket Club Benešov za podpory starosty Bystřice pana Michala Hodíka a ředitelky ZŠ Bystřice paní Mgr. Jany Servusové

Pozvání na turnaj tentokrát přijalo 8 týmy z různých krajů republiky, což svědčí o kvalitě a rostoucím věhlasu  turnaje.    

První den odehrál každý tým jeden zápas ve své skupině, čímž se všichni hlavně seznámili s prostředím. Někteří se i rozkoukávali po náročné páteční cestě. 
Benešovské družstvo si v úvodním utkání celkem bez problémů poradilo s týmem USK Praha, který ovšem dorazil s mladší hráčkami U12, sbírající cenné zkušenosti mezi staršími. 
Večer proběhlo tmelení na straně hráček i trenérů, kteří si vzájemně sdíleli své trenérské zkušenosti. Dívky spaly ve třídách ZŠ a měly tak možnost se spřátelit s hráčkami z jiných týmů, pokoukat na film v místní aule s basketbalovou tématikou, mohly si jít také ještě do tělocvičny zaházet a nebo jen odpočívat a čerpat síly.

Druhý den proběhlo slavnostní zahájení turnaje, kterého se krom výše zmíněných zástupců Bystřice zúčastnil i prezident klubu BC Benešov pan Ing. Ladislav Klavrza a také naše dvě odchovankyně a hráčky klubů ŽBL Eliška Hálová (Slovanka) a Monika Fučíková (Chomutov), která je aktuálně i v širším výběru České reprezentace. Pro všechny dívky bylo setkání s takovými hráčkami motivující a mohly zároveň vidět, že když na sobě člověk pracuje, je možné dosáhnout velkých úspěchů i když jste z menších měst jako Benešov a Bystřice. 
Současně pokračovaly i zápasy ve skupinách. Domácí hráčky nejprve lehce porazily SKB Zlín, přes posledního soupeře DBaK Plzeň se ale do finále neprobojovaly.
Právě proti Plzni jsme měli  ¾ zápasu plně pod kontrolou, ale nikdy jsme nedokázali odskočit o větší a uklidňující bodový rozdíl. A to asi rozhodlo, protože naše hráčky v tíži okamžiku začaly zmatkovat a pod tlakem Západočešek přestaly hrát svoji hru, ztrácely míče a potřebné koše samy jednoduše nepřicházely. Tento duel tedy skončil prohrou domácích o 3 body a nejedny oči se leskly slzami.
Večerní dovednostní soutěže však nechaly zapomenout všem slzičkám a každý si snad atraktivní večer, kde šlo opět zejména o zábavu, užil.

V neděli každý odehrál již jen jeden souboj o umístění a většina utkání byla vyrovnaná a napínavá až do konce, jak to má být.
Nás tedy čekal souboj o bronz s Litoměřicemi a zápas to byl opravdu velmi vyrovnaný, byť jsme stále tahali spíš za kratší konec. Gradující zápas končil napínavě, takticky, fauly na přerušení, time outy,…. Soupeřky odskočily 5s před koncem o 3 body a my měli šanci ještě zápas dotáhnout alespoň do prodložení. Jenže severočešky nám poslední střelu zblokovaly a naopak korigovaly celkový stav po našem faulu a úspěšném trestném hodu na rozdíl 4 bodů. 
Za tento zápas však sklidily všechny hráčky pochvalu za bojovnost, nasazení a splnění taktických pokynů stanovených před zápasem, leč soupeř byl tentokrát lepší a nezbývalo jim jen sportovně pogratulovat.  Ceníme si také toho, že jsme v podstatě jako jediný tým dokázali zapojit během turnaje širší kádr 17ti hráček z 15ti možných v každém zápase, což věříme, že se nám v budoucnu nasbíranými zkušenostmi vrátí vyrovnaným širším kádrem.

Finále mezi Strakonicemi a Plzní bylo jakousi odvetou posledního zápasu na nedávném MČR U13G, kde Plzeň dokázala favority ze Strakonic porazit. Tentokrát se to však nepovedlo a zápas skončil rozdílem 11ti bodů pro zlaté Strakonice.

Konečné pořadí týmů:
1. místo   BK Strakonice
2. místo   DBak Plzeň
3. místo   Lvice Litoměřice
4. místo   BC Benešov
5. místo   TJ Sokol Kladno
6. místo   USK Praha
7. místo   SKB Zlín
8. místo   BA Sparta Praha 

Poslední turnaj před přestupem z minižákovských do žákovských kategorií si všichni užili a společně se těšíme na další ročník bystřického turnaje.

Na závěr patří velké poděkování hlavnímu organizátorovi turnaje Pepovi Hovorkovi a jeho týmů dobrovolníků z řad rodičů a přátel. Příjemná atmosféra s hladkým průběhem turnaje jsou hlavně jejich zásluhou, za což jim všem velmi děkujeme!

Více informací včetně výsledků najdete na webu ZDE.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS